1. Medicatiebeleid
Om een nieuw digitaal voorschrift aan te vragen dient u minimaal om de 4 maanden een afspraak te maken om deze medicamenteuze behandeling op te volgen. Na die periode kan u wel nog verzoeken het voorschrift door uw huisarts te laten voorschrijven.
Medicatie die u reeds neemt en die verslaving tot gevolg kan hebben, wordt niet automatisch overgenomen van een andere voorschrijver. Dit geldt met name zowel voor kalmerende middelen zoals benzodiazepines, als voor stimulerende middelen zoals methylfenidaat/amfetamines. Voor alle medicijnen geldt dat er maar één voorschrijvende arts of psychiater kan zijn.
Na 6 maanden zonder vervolgafspraak wordt de behandeling afgesloten.
2. Beleid omtrent Medische Verslagen & Attesten
Om een medisch verslag e/o attest aan te vragen, dient u minimaal 6 maanden in behandeling te zijn en minstens om de 2 maanden een afspraak hebben gemaakt. Uw schriftelijke of digitale toestemming is echter steeds vereist om medische informatie over u te kunnen verstrekken aan derden (cf., medische deontologie en medisch beroepsgeheim). Arbeidsongeschiktheidsattesten worden enkel in overleg met uw huisarts overwogen. Arbeidsongeschiktheidsattesten verstrekt door een andere medicus worden niet automatisch verlengd.
3. Duur van uw Afspraak, Tarieven & Terugbetaling Verstrekte Medische Zorg
- Psychiatrisch & Psychotherapeutisch behandel consult in de praktijk: ± 60 minuten, vergoeding afhankelijk van uw ziekenfonds-/zorgverzekeringspolis in België of Nederland
- Online Psychiatrisch consult: tot 40 minuten, vergoeding afhankelijk van uw ziekenfonds-/zorgverzekeringspolis in België of in Nederland. U kunt u deze afspraak enkel boeken als u minstens tweemaal persoonlijk op afspraak bent geweest.
- Online Adviesgesprekken of indien u in het buitenland woont: 30 minuten (of max. 45 minuten indien u in het buitenland verblijft).
- Voor meer info over vergoeding (geconventioneerd in België en Nederland): mail
- Kosten en vergoedingen variëren tussen €80 en €100 per uur afhankelijk van de therapievorm of andere verzoeken (bv. intake, verslaglegging, deskundigenonderzoek, of behandeling).
- Betalingen kunnen enkel via uw bankapp (QR code) of contant.
4. Heeft u een klacht en geraken we er samen niet uit, dan kunt u een extern onafhankelijk vertrouwenspersoon (Vlaamse Overheid) raadplegen of klacht indien bij de Orde der Artsen (OrdoMedic).
Noot: Gelieve uw afspraak online te boeken. Lukt dat niet dan kunt u natuurlijk ook steeds contact opnemen via email of telefonisch (+32 491 49 84 09).
NOODNUMMERS
Vanaf vrijdagavond 20:00h tot en met maandagmorgen 8:00h en ook op feestdagen kan je voor medische hulp steeds terecht op de volgende noodnummers:
- 1813: Zelfmoordlijn (het gesprek is volledig anoniem en ook gratis)
- 1722: Nummer voor niet-dringende medische noodgevallen
- 1733: indien u de dokter van wacht wilt bellen
- 100: Brandweer en ambulance
- 101: Politie
- 112: Europees noodnummer voor dringende hulp
ONLINE incidenten: Safeonweb.be
* Heeft u suggesties? Stuur uw bericht naar [email protected]
* Google